Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В свое видеообръщение премиерът Кирил Петков призовава президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Това съобщиха преди малко от правителствената пресслужба. 

Петков подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение.

"На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица", казва премиерът.

Освен това, в съобщението на кабинета ясно е заявено, че освен съгласието - за каквото и да било действие по темата - на коалицията, ще се търси и санкцията на парламента - "най-висшият орган в тази държава". 

"Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори", казва още премиерът.

Ключови думи

Коментари

Мая

Слушай Петков,да вземеш да си ходиш до Канада,щото катастрофата всички бългри я виждаме от тебе и твоя приятел Асен Василев кокорчо,не се е****те с "България..,Но си въреете по мило и драго в "КАНАДАТА,, !

Как са го спешили #ПростоКиро, не е истина!

Имаше КСНС преди 2 месеца и защо отново? Никой не е виновен, че мадам Карън Донфрид е сритала Кико в махдрахулките да приема макетата в ЕС. Това момче е толковаг лупаво с непосредствените си изхвърляния, че на човек свят да му се завие. Македонците трябва да клекнат по същия начин, по който гърците им смениха името. Всичко останало е национално предателство.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.