Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евопейската комисия наблюдава много внимателно развитието на ситуацията с маймунската шарка в Европа, заяви говорителят на ЕК Стефан де Кеерсмаакер.

Първият случай на маймунска шарка в Европа бе регистриран във Великобритания. Последваха случаи в Португалия и Испания.

Брюксел е в постоянен контакт със страните членки и участващите в здравната комисия държави. Те са провели заседание тази седмица и ще заседават отново във вторник. Това става в координация с Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC).

Де Кеерсмаакер припомни заключенията на Центъра, според които вирусът има умерена предаваемост сред хората, като има голяма вероятност той да се предаде чрез сексуален контакт, а възможността заразата да се пренесе между хора, които не са в близък контакт, е доста ниска.

Следващата седмица ECDC ще публикува и оценка на риска, свързана с вируса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.