Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Джордж Оруел предсказа съвременното развитие на Запада. Това обяви в предаването си по "Россия 1" популярният руски тв водещ Владимир Соловьов.

"Те (западните народи) са удивителни хора. Но да се борят по такъв начин с думата "истина", отново ни доказва, че Оруел въобще не е писал за нас. И затова съм изненадан, че в съветско време поради някаква причина се борихме срещу Оруел, защото Оруел много ясно предсказа съвременното развитие на западния свят. Но именно Западът води унищожителна война срещу Русия".

Той определи конфликта на Запада с Русия като "цивилизационен".

"Те се стремят да ни изтрият от картата на света не само като независима страна, но и като алтернативен подход към всичко. Ако щете - за тях определен набор от ценности не бива да съществува. Обединяват всичко това в едно понятие - руския свят. Но залогът е много повече от руския свят".

Според Соловьов враговете на Русия не осъзнават, че й вършат услуга.

"Те неволно ни извеждат от аморфните, лоши 90 години на миналия век към една сурова формулировка на отговора на въпроса: "Кои сме ние и какво представляваме?". Просто не ни оставят друг избор. Ако щете, те взимат камъка, в който сме оформени и изрязват всичко излишно и какво се оказва - изумителна скулптура".

Коментари

ПопулизЪма

Салавьов е показателен пример за гьобелсов лауреат.Кух но крайно демагогстващ.....
i l's picture
i l
ivanll

уффф

Ей така като почнат, едно фантазиране, едни гимнастики, едни напъни, страшна работа! Страшно обидени, че не ги оставят да си мародерстват където искат, видиш ли, всичко заговориничат срещу тях, щото са страшно готини и умни. А след поредният геноцид над украинците са все по-озадачени как така украинците не искат да имат нищо общо с тях. След това лъжат като разпрани, подменят историята, обвиняват всички други, не и себе си, и накрая не знаят защо никой не ги слуша какво говорят, и никой не им вярва. Сигурно е страшно трудно да живееш в една такава реалност, в която нищо няма логика, и нищо няма смисъл ...

А Толкин

предначерта съдбата на Изтока, по-конкретно на армията на орките и техния властелин.

Да, прав е

яростният чичко - Оруел предсказва развитието на Запада, но както винаги таварищете в стремежа си винаги да са първи побързаха да продемонстрират това развитие та чак се престараха. Нямаше нужда от драматизация на романа и така си е великолепен. Само не мога да разбера защо Беларус забранява точно сега романа. Да се чудиш и маеш.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.