Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

21-годишен мъж бе задържан в германския град Бремерхафен, след като стреля с арбалет и рани тежко жена.

Мъжът нахлул рано тази сутрин в местна гимназия и започнал да сее стрели по коридорите. Ученичка, която по това време е била в тоалетната, чула шума от стрелите (вероятно тези, които не са уцелили, б.р.) и звъннала в полицията. В този час в училището имало матура.  

Някои медии твърдят, че мъжът е имал и огнестрелно оръжие, но не е ясно дали го е ползвал. Това може да обясни чутите изстрели - арбалетите са почти напълно безшумни.

Спецчасти веднага обградиха сградата на гимназията. Мъжът през това време излязъл навън и те успели да го заловят. Действал е сам, съобщи полицията.

Учениците и учителите са се барикадитари по класните стаи, докато полицията не се увери, че опасността е отминала. След това били изведени всички. Ранена е секретарката на училището. Тя е откарана в болница. Все още не се знае какви са били мотивите на нападателя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.