Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият американски президент Джордж Буш-младши определи инвазията в Ирак като "брутална" и "несправедлива". След което се поправи и уточни, че е и имал предвид руската офанзива в Украйна, предаде Ройтерс.

Републиканецът отправи коментара си по време на реч в Далас, в която критикуваше руската политическа система.

"Резултатът е отсъствие на разделение на властите в Русия и решението на един мъж да стартира изцяло несправедлива и брутална инвазия в Ирак", обяви Буш. "Имах предвид в Украйна", поклащайки глава изтъкна той и добави шеговито: "На 75 години съм".

През 2003 г. САЩ, ръководени тогава от Буш, нахлуха в Ирак, след като тайните служби се сдобиха с информация, че режимът на Саддам Хюсеин разполага с оръжия за масово унищожение. Такива запаси не бяха открити, а в продължилия 8 години конфликт загинаха стотици хиляди души.

В речта си бившият американски президент сравни украинския държавен глава Володимир Зеленски с Уинстън Чърчил.

Коментари

Това е

най-простият президент на САЩ в цялата им история! Еквивалент на простака от Банкя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.