Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-големият американски град - и един от най-населените в света - Ню Йорк, има повече имоти на разположение в AirBnB, отколкото обикновени апартаменти под наем, и то след като през 2016 г. градската управа ограничи краткосрочното отдаване под наем.

В Манхатън, Бруклин и Куинс има около 7700 апартамента под наем, а в Ню Йорк като цяло - между 10 000 r 20 000 цели апартаменти или къщи в AirBnB. Платформата претърпя загуби по време на пандемията, но сега се завръща с пълна сила.

Местната власт забрани наеми под 30 дни в кооперации без присъствието на соственика още през 2011 г., а 5 години по-късно ограничи и рекламирането на такива апартаменти.

AirBnB обаче се възползва от различни дупки в законодателството - например множеството "градински апартаменти", които се считат за отделни от кооперацията, и могат да бъдат наети по всяко време.

През 2020 г. предишните управляващи от ГЕРБ и "Обединени патриоти" у нас също се опитаха да ограничат този тип услуги, като наложиха допълнителна туристическа и патентна такса върху хазяите, както и задължение да се регистрират.

Разбира се, местните са недоволни от това, тъй като наличието на малък брой апартаменти за дългосрочен наем качва цената им - тя сега е средно близо 4000 долара месечно в Манхатън. А пък хотелите считат AirBnB за нелицензирана конкуренция.

Според AirBnB обаче проблемът е другаде - намалените разрешителни за строеж на нови комплекси. Нашите апартаменти също са намалели, твърдят те.

8,8 млн. души живеят в ядрото на Ню Йорк Сити - но още 12 млн. са в метрополитена. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.