Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Twitter иска да завърши сделката с Илон Мъск и милиардерът да спази споразумението за сливане, което сключи миналия месец с всички акционери на социалната платформа.

Това отбелязват от борда на директорите дни, след като Мъск обяви, че няма да приключи сделката, докато не се докаже, че по-малко от 5% от потребителите в Twitter са фалшиви.

"Бордът и г-н Мъск се споразумяха за сделка при $54,20 за акция. Вярваме, че това споразумение е в най-добрия интерес на всички акционери. Възнамеряваме да закрием сделката и да наложим споразумението за сливане“, съобщи бордът.

Това предполага, че от Twitter са готови да принудят Мъск по съдебен път да изпълни продажбата - или да плати 1 млрд. долара за разваляне на сделката.

Междувременно акциите на компанията започнаха спад спрямо доскорошния ръст след обявяване на сделката.

Според анализаторите Мъск няма адекватен аргумент за разваляне на сделката. Той твърди, че негови служители са избрали на случаен принцип 100 акаунта и са открили над 5% "ботове" - но това по никакъв начин не е представителна извадка за платформа с милиони потребители. 

Преди години Twitter предполагаше, че има около 2% фалшиви акаунти. Сега те са под 5%, твърдят те в един от дю дилиджънс докладите от сделката - цифрата, която Мъск иска да ползва като повод за разваляне на сделката.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.