Тази вечер от 22 часа е първият голям европейски финал тази година - в турнира Лига Европа. Съперници са "Айнтрахт" (Франкфурт) и "Рейнджърс", арена е стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля.

Испанските власти очакват 50 хиляди привърженици на германския клуб. И близо толкова на шотландския гранд, който загуби титлата на Шотландия, но може да вземе трофей на УЕФА.

Старши треньорът на "Айнтрахт" Оливер Гласнер похвали пътуващите фенове на тима за начина, по който застанаха зад отбора, докато спечели победи като гост срещу "Бетис", "Барселона" и "Уест Хем" по пътя към финала. И вярва, че те отново ще бъдат фактор в сряда.

"Нашите фенове са изключителни. Те положиха много усилия, за да ни последват из Европа. Това е атмосферата, която създават. Ентусиазмът и страстта, които носят, са едно нещо, но има нематериални фактори, които ви карат да настръхнете. Имаме два отбора с невероятни фенове и може би най-добрите гостуващи фенове в Европа. Очакват се около 150 хиляди фенове от двата клуба и това е просто невероятно", каза Гласнер.

Наказани са Диант Рамай и Мартин Хинтерегер.

"Рейнджърс" ще разчита на голмайстора си Кемар Руф, заяви мениджърът Джовани ван Бронкхорст. Нападателят не е играл за "сините", след като получи контузия през април. Треньорът призова за пределна концентрация и мобилизация в състава.

Това е първи европейски финал за отбора от Глазгоу от 2008 година насам. "Сините" печелят Купата на носителите на национални купи през сезон 1971-72.

Победителят ще получи 15 милиона евро премия.