Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И при ЦСКА, и при "Левски" не се получаваше на финала за Купата на България в неделя, но ни победиха с половин гол, заяви Димитър Пенев пред журналисти. 

Стратега бе централна фигура на церемония в музея на "червените" на ст. "Българска армия", на която бе представена реплика на първата шампионска купа, спечелена от ЦСКА (тогава "Септември при ЦДВ") - през 1948 г.

Пенев бе запитан и за част от хореографията на феновете на ЦСКА-София в сектор Г - снимка от финал през 1967 г., на която бившият защитник е надскочил Георги Аспарухов-Гунди. "Винаги ще бъдем високо над вас", се четеше отдолу.

Противоречивата проява предизвика много коментари и напрежение между запалянковци след двубоя, спечелен с 1:0 от "Левски" с попадение след рикошет.

"Имам тази снимка вкъщи. На много места има тези мои снимки. Виждате разликата в отскоците, въпреки че Аспарухов беше с 10 сантиметра по-висок. Това беше един футболен, чист двубой, без нарушение. Това е история и урок за младото поколение", каза Чичо Митко.

Треньорът №1 на XX век в България коментира и финала:

"Един мач, който създава напрежение сред привържениците. Самите състезатели трябва да надхвърлят качествата си и тогава се получава добър мач. След като ЦСКА загуби, значи не се е получило. И при "Левски" не се получаваше, но с половин гол победиха.

Важното е играчите да изпълняват задачите над 50 процента. Ако е под 50 процента е ясно, че има някакво вътрешно отношение - ръководство, треньор, въпроси, които не са ясни и чисти."

Реплика на първата купа, спечелена от "армейците", е на разположение в музея.

Коментари

Този

титан на мисълта! Колос! Вкарали му го, ама само наполовина! Доообре! А и тези " ще бъдем високо над вас", демек отгоре! Ми че то и като си отгоре, може пак да ти го вкарат. Пози, колкото щеш! И лозунгите им като колоса!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.