Юношеският ни национален отбор до 17 г. отстъпи с 1:3 на европейския шампион Нидерландия на първенството на Стария континент в Израел, предаде БТА.

Тимът на Йордан Петков се представи добре, поведе на класния съперник, можеше да отбележи втори гол, но не издържа на високото темпо и загуби.

Централният бранител на "Славия" Мартин Георгиев, който е свързван с трансфер в "Барселона", откри резултата в 10-ата минута след центриране. 

Българският отбор можеше да стигне до втори гол само след три минути - Петър Кирев, вместо да прати топката във вратата, от три метра уцели греда. 

След тази ситуация съперниците от Нидерландия установиха превъзходство, овладяха топката и започнаха атаки. В 30-ата минута игровото им превъзходство се увенча с гол, дело на Габриел Мисахуй. Последваха срасявания на вратаря Алекс Божев.

Второто полувреме започна с негова намеса, а Мисахуй удари и греда. В 60-ата минута обаче „лалетата“ поведоха в резултата - напълно логично. Капитанът Айзък Бабади от границата на наказателното поле реализира хубав гол за 2:1.

В последните минути българският отбор опита да пренесе играта в предни позиции. Но в 90-ата минута Джейсън Ван Дуйвен надигра двама наши защитници и фиксира крайния резултат.

В другата среща от нашата група В Франция разби Полша с 6:1. Следващата среща на българите на 19 май (четвъртък) на стадиона в Рамат Ган срещу отбора на "петлите".