Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия смята да прекрати договора си с фармацевтичната компания „Валнева“ за закупуване на ваксини срещу COVID-19.

Новината съобщи АФП, като се позова на френско-австрийската компания.

Подписаният между двете страни договор позволява на ЕК да го прекрати, ако въпросната ваксина не е побучила разрешение за достъп на пазара от Европейската агенция за лекарствата (ЕАЛ) до 30 април т.г.

Съгласно документа „Валнева“ разполага с 30 дни, считано от 13 май, да получи въпросното разрешение или да предложи план, който да позволи урежгдане на ситуацията, уточняват от фармацевтичната компания.

Брюкс8ел и „Валнева“ сключиха договор през ноември 2021 г. Той предвиждаше ЕК закупи до 60 милиона дози ваксини, произведени от френско-австрийската група.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.