Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия е загубила около една трета от наземните си войски в Украйна, обявиха от британското разузнаване в Twitter. Руснаците се провалят в опитите си да завземат и задържат територия, отбелязват те.

"Въпреки първоначален малък напредък, Русия се провали в постигането на съществени териториални придобивки в последния месец, като едновременно с това изпитваше консистентно високи нива на изтощение", пише в доклада.

Руснаците са загубили и критични елементи - дронове, разузнаване, техника за създаване на мостове. Безпилотните апарати са ключови за ефективното действие на войската, но руснаците не успяват да ги задържат във въздуха дълго - преди украинските противовъздушни части да ги свалят.

Моралът в руската войска също е нисък и силите на московския диктатор едва ли ще напреднат особено в следващите 30 дни.

Това не спира ракетния обстрел в няколко индустриални града в източна Украйна като Северодонецк, Лиман, Авдийвка, както и въздушни удари срещу Чернигов и Суми на север днес. Украинската контраофанзива обаче продължава в района на Харкив (рус. Харков). Тяхната цел е да прекъсне пътищата за снабдяване на руските войски, които напредват в региона.

Тази сутрин е обстрелвана и военна инфраструктура в Яворовския район, между Лвив и границата с Полша.

Следващият град, който украинците ще се опитат да си възвърнат, е Изюм.

Коментари

Balls To The Wall

Путин е болен, слаб, мразен и унизен на световната сцена. Сега е моментът да бъде унищожена руската армия извън всякаква способност за възстановяване.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.