Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посолството на САЩ у нас изрази благодарност на българската прокуратура. Поводът за това е призивът на главния прокурор и ръководството на държавното обвинение към депутатите да ограничат езикът на омразата.

"Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата, особено когато това се случва от парламентарната трибуна", посочиха по-рано през седмицата служителите на Темида.

Макар в пуснатото на фейсбук профила им изявление да нямаше посочени имена на хора или партии, явно ставаше въпрос за Костадин Костадинов и "заигравката" му с името на американската вицепрезидентка Камала Харис.

Американското посолство благодари за откритата позиция на прокуратурата.

"Често е по-добре да игнорираме отвратителната и изпълнена с омраза реторика и да се съсредоточим върху по-благородни усилия за сближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, трябва да изразим мнението си открито. Както е казал философът Жан Жак Русо: "Обидите са аргументи, използвани от онези, които грешат". Благодарим на българските граждани и на прокуратурата, че защитиха основното човешко достойнство и посочиха това, което е погрешно", изтъкват днес от американското посолство, като споделиха във Фейсбук позицията на прокуратурата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.