Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата разпространиха декларация, че "остро осъждат използването на езика на омразата, особено когато това се случва от парламентарната трибуна".

Макар в пуснатото на фейсбук профила им изявление да няма посочени имена на хора или партии, явно става въпрос за Костадин Костадинов и "заигравката" му с името на американската вицепрезидентка Камала Харис.

Прокуратурата се обръща към "политическите лица с имунитет да не нарушават основни европейски принципи и да не отправят обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни елементи" и посочва, че е внесла предложения за законодателни промени против езика на омразата преди месеци.

"Прокуратурата винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя правото на протест и свободно изразяване на българските граждани, в това число и политиците, но не и, когато по този начин се засяга неприкосновеността на личността", пише още.

Явно се реферира и към последния протест на "Възраждане", на който имаше опит да се нападне полицията:

"Нарушаването на обществения ред и извършването на провокации в момент на военни действия близо до държавната граница, са ясен знак за прокарване на зловредно чуждо влияние, прикрито зад изразяване на националистически възгледи от представители на политически партии."

Както Клуб Z писа, държавното обвинение направи опит да прекрати регистрацията на партията на Костадинов, но той завърши напълно безуспешно на всички инстанции.

Освен това срещу Костадинов в лично качество има обвинения, но то тях той по-често излиза като "герой".

Днес от кабинета на Иван Гешев заявяват:

"Призоваваме към спазване добрия тон в гражданското общество, отговорност за което носят най-вече представителите на трите власти в държавата, призвани да бъдат пазители на демократичните ценности и свободи. В демократичното общество зад всяко гарантирано от закона право стои съответно задължение.

Прокуратурата и занапред ще подхожда принципно и безкомпромисно, като ще изпълнява своите правомощия, когато са налице данни и/или доказателства за извършени престъпления, включително и от народни представители."

Коментари

Ти да видиш,

прокуратурата да работи! И то принципно и безкомпромисно. За коя прокуратура говорим? За гешефтската ли? Или за мечтаната от нас - живущите в тази нещастна, заробена страна.

Свръхчовек

Във всяко управление на България е имало по един лумпен , досаден като звук от бормашина неделя сутрин . Колкото по слабо управление толкова по Шумен е лумпена , явно има закономерност . Копейкин и подобни се лекуват с Закон за защита на държавата 2 . И обявяването на подобни партии в терористични организации и готово.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.