Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският външен министър Сергей Лавров обвини днес Европейския съюз, че след началото на руската инвазия в Украйна се е превърнал в "агресивен войнствен" играч, който върви по стъпките на НАТО, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"ЕС се превърна от конструктивно икономическо обединение, като каквото беше създаден, в агресивен и войнствен играч, който вече афишира амбициите си доста отвъд европейския континент", каза Лавров на пресконференция в Душанбе, Таджикистан, където се състоя среща на външните министри на страните от Общността на независимите държави.

В тази връзка министърът добави, че "желанието на Киев да стане член на ЕС не е нещо безобидно". Освен това Лавров обвини европейците, че следват "точно пътя, вече начертан от НАТО, потвърждавайки по този начин тенденцията за сливане с алианса и по същество служейки всъщност като негов придатък".

Той осъди също посещението на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в края на април в Индия, направено с цел укрепване на стратегическите връзки на ЕС със страната, която демонстрира неутралитет спрямо руската инвазия в Украйна.

"Въпросът за войната (в Украйна) не предопределя само бъдещето на Европа, но има дълбоко отражение също върху Индийско-Тихоокеанския регион", добави Лавров.

Коментари

Nyetflix

Нелицеприятни ми другарю, каквото почукало, такова се обадило. Вашата арогантност ще ви се върне скоро и ще страдате, така както накарахте да страда Украйна, така както накарахте да страда Европа и света. Вашите кражби на украински стоки, жито и продоволствия ще ви се върнат тъпкано. Има опасност от световна продоволствена криза, пак заради теб и твоето вонящо джудже. Какво друго да очакваш освен военен юмрук в грозната ти мутра?!

Нищо

не си видял още, руска маймуно! Скоро НАТО ще ти клъцне клона, на който си се пръкнал, боклук нещастен!

Лавров

в естествена среда: https://t.me/nevzorovtv/4947

Свръхчовек

Със такъв съсед като вас какъв трябва да бъде ЕС ?! Ако тоя дрът алкохолик е глава на дипломацията може само да се чудя какви може да са обикновените руснаци

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.