Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес 40 украински войници започват обучение във военна база в германската провинция Райнланд-Пфалц. Те ще останат малко над месец, в който ще бъдат обучени да боравят с германските гаубици 2000. 

Германия обеща 7 гаубици 2000 на Украйна. Те са тежки по 55 тона и помагат на армията със стрелба от голямо разстояние. Предимството им е голямата мобилност – те могат да спрат бързо във всякаква позиция и да стрелят с до 60 снаряда. След атаката сменят позицията бързо. Вдигат скорост до 60 км в час. Така избягват удар на врага.

Вчера пък украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с германския канцлер Олаф Шолц и са обсъдили отбранителната помощ, сътрудничеството в енергийния сектор и засилването на санкциите срещу Русия

"Оценяваме диалога на високо равнище с Германия и подкрепата в нашата борба", заяви Зеленски в Туитър. Говорител на германското правителство съобщи, че по време на разговора Шолц е подчертал, че от Русия зависи да спре незабавно военните действия в Украйна, да изтегли войските си и да възстанови суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Освен това двамата са обсъдили конкретни, практически начини за по-нататъшна подкрепа на Украйна и са се уговорили да продължат да поддържат връзка, добави говорителят. Зеленски е информирал Шолц и за състоянието на преговорите за прекратяване на насилието.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.