Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руската пропаганда за пореден път направи нелеп и смешен гаф - този път навръх 9 май по държавния Первый канал, който излъчваше празничния концерт по случай руския Ден на победата.

На видеостената зад певицата Зара (която изпълнява песента "Ако нямаше война") се появява явно илюстративна черно-бяла снимка - усмихнати и прегърнали се мъж и жена. Видно избиралият графиките за стената не е познал в тях Бони и Клайд - известната американска двойка банкови обирджии.

Бони Паркър и Клайд Бъроу извършват серия банкови и по-дребни обири в централните щати в началото на 30-те години на миналия век. Успяват да избягат многократно от полицията, докато тексаските рейнджъри не създават специална група, която да ги издири и залови. И която в крайна сметка причаква в засада и убива двамата млади (на 24 и на 25 години тогава) престъпници с над 40 патрона на 23 май 1934 г. 

Снимката на Бони и Клайд е открита по-късно от полицията в едно от скривалищата им, заедно с други проявени и непроявени кадри на двамата - Бони е имала и страст към фотографията.

Но Первый канал и празничният концерт не са единствените, които правят подобни гафове в Русия. Потребители в Twitter разпространиха няколко примера на плакати, в които са ползвани американски исторически кадри - като вдигането на флага на Иво Джима по време на Втората световна, кадри от Виетнам и други, ползвани в пропагандни плакати по случай 9 май.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.