Две еднояйчни близначки били изследвани. Откритието е, че средата променила дори техния IQ - едната дама расла ва Южна Корея, другата в САЩ. 

Дето се вика, поне нито една не е била в някой град-котило на българска партия, превеждаща името си като "Ренесанс". Откритието решава и въпроса - толкова важно ли е дали са сходни два народа?

И въпреки това... 

8 май донесе и една лоша новина - че има един починал от COVID-19. Лоша е на фона на вчерашния ден, в който имаше 0 починали.

Денят бе подходящ Владимир Путин и Володимир Зеленски де "разгреят" край страничната линия с речи за День победый... 

Украинският лидер направи паралел в 15-минутно черно-бяло (не е пресилено да кажем - страхото направено!) видео. В него Зеленски - по фланелка, заяви, че...

"... Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна."

Далеч по-"откровен", близо 70-годишният руски лидер (когото не видяхме на живо) отправи писмено послание до някои от най-развитите нации в света: Беларус, Казахстан, Киргизстан, Азербайджан, Армения, Молдова, Таджикистан, Узбекистан, Абхазия, Южна Осетия, Туркменистан, ДНР и ЛНР.

В него Путин (още преди парада) заявява, че е за "братската дружба", че трябва да се предотврати нацизмът, донесъл, „толкова много страдания на хората от различни страни”, както и че „днес нашите военнослужещи, както и техните предци”, се сражават рамо до рамо, за да освободят родната си земя „от нацистката мръсотия”.

Той изрази увереност, че „както и през 1945 г., победата ще бъде наша”.

Тук приключваме с изявленията.