Кралят е жив, да живее кралят! Перифразата си струва след мач като този в Шампионската лига - "Реал" елиминира "Манчестър Сити" с 3:1 (общ резултат 6:5) и е на финал срещу "Ливърпул" на 28 май.

Какви два мача?! "Белите" губеха до 90-ата минута и мнозина ги виждаха отстранени от "техния" турнир.

В 73-тата Риад Марез реализира и изглеждаше, че това ще стигне на "Сити". В този момент "Реал" съжаляваше за пропуски на Винисиус и Карим Бензема след почивката. Но и манчестърци можеха да решат спора. Топката бе избита от голлинията при пробив на Джак Грийлиш, а английският национал имаше и още един шанс след това.

"Реал" не се отказа и това се отплати. В началото на 6-минутното добавено време Родриго изравни след прекрасна асистенция на Бензема. Попадението стъписа гостите, които приличаха на боксьор, който понася удари и не може да се защити малко преди финалния гонг. 

И понесоха нов удар - в жокер се превърна отново резервата Родриго, който зрелищно реализира с глава - 2:1. Продължения. Ако важеше старото правило за гол на чужд терен, такива нямаше да има - "Реал" щеше да е финал още тогава, тъй като първата среща миналата седмица завърши 4:3 за "гражданите".

А в продълженията "лос меренгес" продължиха за мачкат. И получиха дузпа в 95-ата, реализирана от Бензема, който я изработи. 3:1. Какъв обрат! И какъв шок за английския първенец.

До края на първите 15 минути "Сити" натисна и създаде възможности, но "белите" удържаха. След това шурмът им бе притъпен.

"Реал" е на финал! И напълно заслужено. Тимът елиминира в подобни драматични спектакли "Пари Сен Жермен" и "Челси". Така няма да има английски финал за втора поредна година. "Ливърпул" - "Реал" (Мадрид) си е футболна класика. И то в Париж.

"Сити" изпусна контрола само в края

Иронията е, че "Манчестър Сити" контролираше мача през по-голяма част от времето. Преди почивката почти не допусна да бъде притеснен. В същото време Тибо Куртоа трябваше да прави спасявания. 

"Реал" стигна до ситуации за гол малко след почивката. В крайна сметка "Сити" отново няма да спечели Шампионската лига. А може да не защити и титлата на Висшата лига, изпусна другите трофеи, докато "белите" станаха №1 в Ла Лига.