"Лудогорец" унизи ЦСКА-София с 5:0 в мач от 28-ия кръг на Първа лига. "Орлите", които вече си осигуриха титлата, тотално надиграха и разгромиха съперник, който изглеждаше тотално незаинтересован, дори фрустриран. 

Факт е, че половин отбор липсваше в състава на Алън Пардю заради наказания и контузии, но и домакините бяха в експериментален състав. Това е най-тежката загуба за ЦСКА-София в съперничеството с "Лудогорец".

В пореден мач "червените" не успяха да отбележат гол, а тази вечер не създадоха и голово положение. Три кръга преди края на първенството, отборът може да изпусне и второто място, а феновете на клуба очакват със свити сърца финала за Купата срещу "Левски" на 15 май.

Няма много какво да се каже за мача в Разград. "Лудогорец" доминираше, не срещаше съпротива. 

Доминик Янков реализира в 15-ата и 56-ата, а по един гол реализираха Матиас Тисера (30-ата), Бърнард Текпетей (51-ата) и Игор Тиаго в 63-тата.

"Левски" би "Ботев", фенски прояви помрачиха мача

Силното представяне на "Левски" през пролетта продължи и при домакинството срещу "Ботев" (Пловдив) - 2:0. Филип Кръстев откри от дузпа в 10-ата минута, а в 36-ата Ноа Сонко Сундберг удвои с бомбен шут - един от най-красивите голове за целия сезон в елита.

Едно силно полувреме стигна на "сините", след което те контролираха двубоя. След почивката гостите удариха две греди.

В края на първото полувреме се стигна до инциденти между агитките на двата отбора, довели до ранен полицай и запалянко на "канарчетата", откарани в болница с линейка. Напрежението започна да се покачва още преди началото на срещата - двете агитки започнаха да се замерят с предмети и провокират. 

Имаше бомбички и сигнални ракети. В един момент левскари от сектор А тръгнаха към Г, където седяха пловдивчани. Запалянковци излязоха на пистата и от Б, така ситуацията изглеждаше все по-взривоопасна. В крайна сметка униформените не позволиха да се стигне до тежки сблъсъци.

"Лудогорец" има 70 точки, ЦСКА-София е с 53, "Ботев" - 49, а "Левски" - 46 т.