МВР е провело операция срещу купуване на гласове в квартал "Ценеви" в Дупница, съобщава БНР. В квартала са извършени обиски, твърдят още източници на БНР.

Според тях операцията е проведена след сигнал за купуване на гласове.

Полицията е задържала познат в квартала мъж, който е заподозрян за организатор на търговията с вот.

Акцията се ръководи от Областната дирекция на МВР в Кюстендил, научи "Хоризонт", съвместно с колегите им от Районното управление в Дупница.

В дома на арестувания са открити списък с имена и пари. Претърсени са общо четири къщи в квартала. По случая вече има образувано досъдебно производство.

В същото време полиция и Жандармерия блокираха Симеоновград сутринта. Там в момента тече акция, допълва Радио Стара Загора, цитирайки свои източници. Операцията се ръководи от директора на хасковската полиция Атанас Ненков. 

Акцията е започнала рано сутринта. Всички входове и изходи на града са били завардени от униформени. 

Проверяват се заложни къщи, обменни бюра, търсят се обявени за издирване лица, обискират се търговски обекти. На този етап от пресцентъра на ОД на МВР - Хасково не коментират дали действията на полицията са свързани с изборното законодателство.

В предишната предизборна кампания в Симеоновград беше проведена мащабна акция на полицията и беше оповестено, че там са се купували гласове, а случаят вече е в съда.