"Ливърпул" гледа към финала на Шампионската лига в Париж след 2:0 над "Виляреал" в първия полуфинал на "Анфийлд". "Червените" имаха пълно превъзходство, а техният съперник не създаде нито една голова възможност.

В 53-тата минута Еступинан си вкара автогол, а в 55-ата Садио Мане удвои. 

Във "Виляреал" трябва да са доволни, че не падна трети гол, не че и сега имат големи шансове.

През първото полувреме гостите се справиха добре в защита, те затвориха играта и успяха да ограничат асовете на "Ливърпул". Тиаго Алкантара удари греда със страхотен шут от 20-ина метра.

Садио Мане имаше възможност с глава, а "жълтата подводница" не сътвори нищо пред Алисон.

След антракта тимът на Юрген Клоп натисна по-силно и по-успешно започна да напипва слабите места на своя съперник. Личеше, че резултатът трудно ще остане 0:0 още дълго. 

Попадение не беше зачетено заради засада. В 53-тата топката бе центрирана, рикошира в Еступинан и попадна в мрежата - 1:0.

Усетили, че могат да ударят бързо още веднъж, почти от центъра Мохамед Салах и компания разиграха, Мане бе изведен на чиста позиция и вкара за 2:0.

Нататък "Ливърпул" направи пропуски, а още един гол не беше признат като такъв заради засада. Разликата в класите бе сериозна, въпреки че "Виляреал" елиминира дотук "Ювентус" и "Байерн". По-вероятно е силите на испанския тим да стигнат дотук - отлично постижение все пак.

Много по-интересен е другият полуфинал, в първия мач от който снощи "Манчестър Сити" взе връх срещу "Реал" с 4:3. И двата реванша са идната седмица.