"Грабят ви в момента, обират ви, докато ви говорят за шкафчета и чекмеджета, те ви обраха".

Това заяви лидерът на ГЕР Бойко Борисов по време на живо излъчване във Фейсбук от пътя Приморско – с. Писменово. Той допълни, че ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента по темите за спирането на газа от Русия и военната помощ за Украйна.

"Няма да забравя президента Радев, като каза как щяла да изглежда България, ако има повече министри като Кирил Петков и Асен Василев, няма да го забравя", каза още Борисов.

Той намекна, макар и не съвсем категорично, че решението на проблема е да има ново правителство в този парламент.

"Най-сетне президентът Радев да си отзове това, което ни натресе, да събере политическата класа, да им постави задача, и в рамките на този парламент, ще е най-добре", каза бившият премиер.

Борисов посочи, че, за съжаление, българите са избрали  в най-тежкото време най-некомпетентните хора.

"В момента, ако Делян Добрев беше министър, още преди два месеца, когато започна войната, аз щях да съм го пратил на остров Ревитуса в Гърция, където има терминал за втечнен газ, щяхме да сме си сложили банкова гаранция, както всички останали, и вече да имаме гарантирани доставки", каза Борисов.

И продължи:

"Българи, обръщам се към вас, грабят ви страховито в момента. Вече цената на тока я усещате. Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, само на България, днес в 9:00 часа, е спрян газът на сто процента".

Той коментира, че страната ни е застрашена не от друго, а "от Кирил Петков и компания и от тази дезорганизирана група".

"Поне да бяхме ястреби - поне парламентът да беше приел и да изпраща военна помощ за Украйна. А ние - хем гълъбчета, хем понесохме санкциите, хем останахме без газ", каза още Борисов.

Според него сега, вместо от "Газпром", ще се купува газ от посредници.

"Връщат посредниците - това е, което в момента се прави, и ще крадат около 100-150 млн. лв. на месец. Бизнесът ще фалира", коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ представи данни от Националния статистически институт, според които бюджетният дефицит към края на миналата година е в размер на 5,433 млрд. лв. Според него картината е чудовищна и вече за еврозона в телевизионните студия няма да се говори.