Една от водещите новини на вчерашния ден бе, че Антъни Джошуа е приел всички условия на Тайсън Фюри, така няма пречки пред осъществяване на един от най-очакваните боксови мачове в тежка категория поне за последните 10 години.

Той няма да е обединителен за всички титли - тъй като Ей Джей загуби поясите си, вече от година притежание на Олександър Усик. Но продължава да е интригуващ - най-малкото си остава Битката за Британия.

Тайсън Фюри за втори път "се върна" в бокса след отказване и предизвика както Усик, така и Джошуа след реванша им в Саудитска Арабия. Украинецът даде да се разбере, че не иска да се бие преди пролетта на следващата година. Така отново се разминахме с битка за коронацията за един №1 в дивизията.

Последва предизвикателство към бившия световен първенец, с когото Циганския крал отдавна има закачка. През миналото лято се разминахме с такъв бой, а тогава той щеше да е за абсолютната титла.

Сега обаче може да се случи и то още на 3 декември - посред Световното по футбол. И то във Великобритания, на "Уембли".

Мениджърската агенция 258MGT обяви, че двамата са спрели временно разговорите след смъртта на кралица Елизабет Втора, но бързо са ги подновили и всичко било уточнено.

Детайлите все още не са обявени. През миналата седмица шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Фюри каза, че предлага 40 процента от приходите на претендента за титлата Джошуа. За него остават 60.

"Няма как да избяга, ще приеме. Не може да каже, че съм го прецакал и съм дал 20 или 30 процента. Предложих на неговите хора 40 процента и им казах или да приемат, или да изчезват", каза в типичния си маниер Фюри.

Еди Хърн, промоутър на Джошуа, обяви по-рано, че би приел само сериозна оферта от непобедения до момента Фюри. 

Ако този мач се играе, това би означавало, че поне като време се отдалечаваме от обединяващия титлите сблъсък. Най-реалистично е да се очаква такъв да се случи в късната пролет или лятото. Също така, който и да спечели измежду Фюри и Джошуа, ще е съперник на Усик, който междувременно се завърна в Украйна и показа това със снимки.

Пречка ще се появи само, ако някоя от федерациите, чиито колани държи Олександър Усик, го задължи да прави защита, а това никак не е изключено.