Григор Димитров освободи треньора си Данте Ботини. Новината беше съобщена от специалиста в социалните мрежи. 

„След 2 години като треньор на Григор Димитров, той реши да се разделим.  Бих искал да му благодаря, че ми даде възможност да бъда негов треньор. Пожелавам му всичко най-добро в бъдеще, както в кариерата, така и в личния живот“, написа аржентинецът. 

По време на съвместната им работа, Григор Димитров достигна до четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия през 2021 г. и до полуфиналите на турнирите от серията “Мастърс” в Индиън Уелс през 2021 и в Монте Карло през 2022 г.

Като изключим добрите резултати на клей тази година, Димитров изпраща доста слаба година - особено в турнирите от Големия шлем. Беше преследван и от контузии.

Треньорите на Григор Димитров

Най-успешният наставник на първата ни ракета си остава Дани Валверду, с когото през 2017 г. игра на полуфинал на Откритото първенство на Австралия, спечели единствения си засега "Мастърс" и финалите на ATP в Лондон. Така стана №3 в света.

Оттогава обаче Гришо не е печелил турнир, като отстъплението му започна още през 2018 г. През пролетта на 2019-а той се раздели с Валверду. След това смени няколко специалисти, които не се задържаха дълго. 

Работеше с Радек Щепанек и величието Андре Агаси, влязъл в щаба му още по времето на Валверду. След това с германеца Кристиан Гро, а от началото на 2021 г. с Ботини, тренирал по-рано Кей Нишикори.

Следващата надпревара за Димитров би трябвало да е "София оупън" в края на септември. Любопитно е дали ще има треньор в ъгъла си тогава и кой ще бъде той.