Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между Олександър Усик и Антъни Джошуа ще се проведе на 23 юли в страна от Близкия изток, най-вероятно Саудитска Арабия, обяви промоутърът Еди Хърн, който е и мениджър на британеца. 

Това ще е реванш, след като през септември м.г. украинецът детронира Ей Джей в Лондон и взе титлите на IBF, WBA и WBO. Четвъртата - тази на WBC, е притежание на Тайсън Фюри.

Окончателните детайли за боя Усик - Джошуа се очакват в близките дни.

"Мислехме и за вариант, в който мачът да се играе в САЩ, но не мисля, че ще се проведе там. Бих искал да съобщя новините следващата седмица - преди срещата между Канело Алварес и Дмитри Бивол. Сигурно е, че двубоят ще бъде през юли и по-точно на 23-ти", заяви Хърн.

Украинецът, който доскоро беше в Киев като част от армията на родината си, но вече тренира, има баланс от 19 победи в 19 мача на професионалния ринг. Докато Джошуа е с 26 успеха и 2 поражения.

Изходът на мача между двамата ще се следи изкъсо и от Фюри, който в събота - след като нокаутира Дилиън Уайт, отново заговори за отказване, но специалистите са на мнение, че няма да го направи преди да е излязъл в обединителен мач за всички титли.

Не е ясно какво ще стане, ако Джошуа си върне коланите - дали ще има трети сблъсък.