Като "последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич" определя посолството на Руската федерация у нас местната власт в София - Столичния общински съвет и Столична община.

Това институцията на Митрофанова прави в пост в социалните мрежи, в който споделя разсекретени доклади за "зверствата и злодеянията, извършени от немско-фашистките войски и властите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 г. до 10 септември 1943 г."

Извадките са посветени на общинския съвет и общината. 

Причината вероятно е повторното решение на Столичния общински съвет да кръсти алея пред посолството "Герои на Украйна", площад две преки по-надолу - на руския опозиционер Борис Немцов, и да сложи украинското знаме да сградата на общината на Московска 33 до края на войната.

Поддръжниците на Русия в лицето на БСП и ВМРО в СОС се опитаха да блокират решението. То бе върнато и от областния управител на София от Има такъв народ, но общинските съветници игнорираха критиките му и отново подкрепиха решенията, които са символичен знак на подкрепа за Украйна.

Ето и пълната публикация на Руското посолство: