Григор Димитров ще доиграе в четвъртък двубоя си срещу аржентинеца Федерико Кория от втория кръг на турнира в Барселона (Испания) от серията АTP 500 с награден фонд 2 661 825 евро.

Мачът между Димитров и Кория бе прекъснат на два пъти заради дъжд и след второто спиране организаторите обявиха официално, че срещите, които не са приключили към момента, ще бъдат довършени на следващия ден. Резултатът за момента е 4:6, 6:3, 4:3 в полза на българина.

Срещата първо бе прекъсната за повече от два часа при 4:6, 6:3 и 2:1 за Димитров в третия сет. Той поведе с пробив, но след дългата пауза опонентът му го върна. След размяна първата ни ракета отново взе подаването на Кория.

Българинът, който е поставен под номер 14 в схемата, започна мудно и с много грешки изоставаше с 0:2 и 2:5 в откриващата част, като аржентинецът успя да поведе в общия резултат малко след това.

Димитров заигра много по-агресивно и уверено във втората част и спечели с 6:3 (значително намали брака в играта си).

В противоречивия и два пъти прекъсван трети сет, най-добрият ни тенисист отново има брейк аванс, въпросът е дали този път ще го затвърди, което би било важна крачка към успеха. Той пристигна в Барселона след полуфинал в Монте Карло.