Григор Димитров загуби драматично полуфинала срещу Алехандро Давидович Фокина на турнира от Мастърс 1000 в Монте Карло - 4:6, 7:6(2), 3:6.

Малко не стигна българинът да направи пълен обрат в мача. При 1:1 сета и 2:0 в третия той имаше няколко възможности за втори пробив и 3:0, но испанецът се измъкна къде с късмет, къде с непредизвикани грешки от страна на първата ни ракета.

Факт е, че Димитров можеше да загуби по-рано. Във втория сет Давидович Фокина, който за първи път в кариерата си е на финал в Мастърс турнир, сервираше за победата при 5:4, но Григор стигна до брейк на нула. Малко след това спечели тайбрек.

Третият сет започна отлично за него, съперникът изглеждаше разколебан, но след маратона в третия гейм набързо спечели пет поредни гейма, като този път нямаше обрат.

Григор Димитров днес не се представи на нивото от предишните дни, сервисът му не спореше, оттам дойдоха много трудности.

22-годишният испанец, победил във втория кръг Новак Джокович, ще излезе на финала срещу Стефанос Циципас, който разби с 6:4, 6:2 Александър Зверев в другия полуфинал.