Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Те трябва да разберат някои много прости неща - ако не подкрепят Украйна, войната ще стигне до Унгария и България.“

Това послание към управниците на двете страни отправи чрез Клуб Z Иван Фьодоров – кметът на украинския град Мелитопол, който в момента е под контрола на руските сили. Той имаше предвид военна помощ.

33-годишният Фьодоров бе гост на дебат за ефекта и прилагането на санкциите на ЕС срещу Русия, организиран от Комисията по външна политика в Европейския парламент в Брюксел.

Клуб Z помоли кмета да коментира факта, че България и Унгария са единствените страни членки на ЕС, които отказват да предоставят оръжие на Украйна.

„Никой не вярваше преди два месеца, че Путин може да започне пълномащабна война в европейска демократична страна като Украйна. Сега тези две страни не вярват, че е възможно тя да започне при тях. Но това е възможно“, предупреди Иван Фьодоров.

На 11 март т.г., когато Мелитопол бе превзет от руските сили, градоначалникът бе отвлечен от сътрудници на т.нар. Министерство на държавната сигурност на самообявилата се Луганска народна република (ЛНР). Той бе обвинен във финансиране на забранената в Русия организация „Десен сектор“ и измъчван. Пет дни по-късно Фьодоров бе разменен срещу руски военнопленници.

В момента половината от населението на Мелитопол го е напуснало, сподели кметът пред журналисти. Ситуацията е твърде опасна. Местните хора не оказват никаква подкрепа на руските окупатори, които се гневят и в отговор крадат хуманитарните помощи и спират евакуацията.

„Те също така отвлякоха много граждани, много патриоти, бизнесмени, Те измъчват нашите патриоти, които искат да живеят в демократична Украйна. Но Русия не го допуска. Тя изпада в глупава ситуация“, разказа Иван Фьодоров.

Той обаче не спомена и дума за своя случай.

„Имаме нужда от оръжия, оборудване, от всякаква военна помощ, лекарства – от всичко. Защото Украйна може да спре тази война и да я спечели. А това е важно не само за нас, а и за цяла Европа“, заяви мелитополският кмет.

Пред евродепутатите от външнополитическата комисия той описа какво се е случило с Мелитопол от 2014 г.- насам:

„През 2014 г. Украйна и моят град направиха своя европейски избор. В Мелитопол започнахме да изграждаме остров, наречен Европа. Да строим пътища, училища, детски градини. Целта беше гражданите ни да усетят, че животът се подобрява – не само в града, в цялата страна. Успяхме да променим манталитета на хората. Те започнаха да се чувстват свободни и европейци.“

Сега режимът на Владимир Путин воюва не само срещу Украйна, но и срещу целия свят.

"Ако Европа не се обедини зад Украйна, войната ще стигне и европейските градове", смята Иван Фьодоров.

Той се възмути от обвиненията, отправени от крайната левица, че финансира нацисти. И попита къде точно са нацистите в Украйна.

Коментари

То...

...вече стигна,Фьодоров ! Копейкин вече копае върховете,според...тренда !

Изчакват

Докато къщата им не бъде ударена от ракета тия мишоци ще се снишават и ще чакат да им се размине

путлер капут

г-х. Фьодоров, всички в България мечтаят да бъдат окупирани, насилвани, грабени, бонбардирани, убивани от братушките! – президента гадрв, премиера пУтков, адсол1тно всички парламентарни и извън парламентарни партии! Българският народ - ТОЖЕ!

путлер капут

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.