Преди две години ни разединиха. На днешния ден трябва да мислим как да съединяваме народа! Само обединени можем да излезем от кризите! Този призив отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив по повод Деня на съединението.

"Гледах наводненията и в САЩ, в Париж и в Лондон. Това е стихия! Ако има виновни, то компетентните органи ще се произнесат. Всички младежи от ГЕРБ са в пострадалите от наводненията населени места, но съм им забранил да си пускат снимки от там. Цялата тежка техника е там сега. Виждате колко е важно държавата да разполага с такава. Добре, че осигурихме техника по време на нашето управление. Важно е да има бърза реакция", заяви Бойко Борисов.

Той уточни, че като нация трябва да направим така, че Северна и Южна България да се изравняват в развитието, стандарта на живот и инвестициите. "Затова ние инвестирахме не само в „Струма“ и „Марица“, но и „Хемус“, пътя Велико Търново-Русе, тунела под Шипка", каза още Борисов. 

"Според изследванията  70% от българите казват,  че през последната година живеят по-лошо. Кое да продължим - влошаването?! Нека говорим кой какво може да направи за хората", категоричен бе председателят на ГЕРБ.

"Петков твърди, че се вкарвали някакви храни през границата и се говорело тихичко, че парите отивали при Борисов. Служебният вътрешен министър Демерджиев каза, че през последната година полицаите са пускали нелегалните мигрантите да влизат в България - по пътя на логиката всичко това е отивало при Бойко Рашков и Кирил Петков", допълни Бойко Борисов.

Той подчерта, че бе трябва да се говори повече за разединение, а какво може да бъде направено за хората.

"По време на нашето управление през 2018 мотото на България: “Съединението прави силата” се превърна в мото на целия Европейски съюз! В София дойдоха всички европейски лидери. Дай боже да дойде пак време, когато канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция да се разхождат из България и да се поздравяват с хората", припомни Бойко Борисов.

Той допълни, че това може да бъде направено отново, но трябва да бъде преодоляно егото.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ