Още в първия ден на предизборната кампания имаше партиен сблъсък - не за идеи, а кой открадна тези песни.

От СДС, които са в коалиция и на този вот с ГЕРБ, се възмутиха, че "Продължаваме промяната" е посегнала на хитовете от сините митинги.

„Продължаваме промяната“ откри кампанията си в Пловдив с песните от сините митинги на СДС. С този жалък опит за кражба на историята на най-старата дясна партия, която промени България, харвардските „остапбендеровци“ за пореден път доказаха, че не са промяна, а пълна подмяна", написаха в официална позиция от партията.

В нея има и възмущение, че СДС е бил изгонен от "храма на демокрацията", разбирай сградата си на "Раковски" 134, която беше предоставена на европейските делегирани прокурори.

"Момичета и момчета, за да заприличате поне малко на СДС, трябва да създадете своя история и свои песни, да пълните площадите и повече от 30 години да ви има в българската политика! Трябва да направите нещо значимо и важно за България, а не да се кичите и крадете чужди постижения. За да можете да учите в Харвард и други университети от свободния свят, СДС изнесе битката преди повече от три десетилетия. Ако не беше синята партия да разгради тоталитарната държава, щяхте да се обучавате в Москва и Ленинград и да берете плодовете на „развития социализъм“, пише още там.

Откриването на кампанията на ПП в Пловдив започна с химна на България, последваха речи на Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев. След това се чуха хитове на Поли Генова, "Високо" на ФСБ. Имало е и песни от филма "Дунав мост".

От ПП обясниха за Клуб Z, че използват и ще използват по време на кампанията си песни и музика на различни български творци. Отношенията си от "Продължаваме промяната" уреждат с "Музикаутор", не със СДС, казаха още от формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Съюзът на демократичните сили няма авторски права и съответно отношение по темата, смятат от ПП.