Десетгодишно дете е заловено да шофира АТВ в Любимец, съобщават от ОД на МВР-Хасково.

Вчера по обяд полицаи от местния участък забелязали малолетния да управлява високопроходимата машина по улиците на града. Освен неправоспособността на момчето се установило, че возилото не  е регистрирано по надлежния ред. 

Разбира се, деецът не може да носи абсолютно никаква наказателна или административна отговорност заради възрастта си.

В същия регион, в Хасково униформени пък заловили 17-годишен без книжка да шофира на ул. „Могила“ в града АТВ без регистрационна табела. 

Още един шофьор, нарушил ЗДвП, е задържан през денонощието. В Симеоновград 19-годишен управлявал „Фолксваген“ и при полицейска проверка тестът отчел употреба на метаамфетамин. Младежът отказал проба за анализ. Стартирало е бързо производство.

Без опасност за живота след пътен инцидент в Хасково пък е мотоциклетист. Вчера в 14,20 часа на булевард „Илинден“ 36-годишен с мотор „Сузуки“ не спазил дистанция от движещ се пред него лек автомобил „Мерцедес“ и се ударил в него отзад, след което паднал на платното. 

Само преди дни в ромската махала на Вършец 20-годишен водач, бясно фучащ с БМВ, удари две деца, които също незаконно се движели на тротинетка. Едното постъпи за лечение в "Пирогов", а другото остана в местната болница за поредица от операции.