ЦСКА-София нанесе първа загуба за сезона на ЦСКА 1948 в люто и нервно дерби от Първа лига, играно на ст. "Българска армия".

Ангел Бастунов осигури аванс на гостите в 51-ата минута, а в 78-ата Иван Турицов изравни от дузпа, отсъдена с ВАР. В 87-ата защитникът Брадли де Нойер заби един от головете на годината в родния футбол.

Той отправи топовен шут от около 22-23 метра, топката срещна напречната греда, тупна зад голлинията и влетя в мрежата.

Освен наженена обстановка, двубоят предложи и много интересни моменти и пред двете врати. Оправда очакванията като надиграване и битка. В края втори жълт и червен картон получи Елитон от гостите - на съвестта на бранителя тежи дузпата, а и други ситуации след това при щурма на ЦСКА-София. 

През първото полувреме делегацията на гостите, начело с големи имена в историята на ЦСКА, като Ради Здравков, Валентин Илиев, Методи Деянов, както и клубните шефове Никола Газдов и Добрин Гьонов, беше посрещната доста враждебно при влизането си в ложата от публиката в сектор А (горе).

След разговори с представители на домакините, някои от изредените напуснаха местата си, а в края на полувремето - всички. Били са посъветвани да го сторят, както заявиха по-късно. Чуха се обидни възгласи по адрес на треньора на ЦСКА 1948 Любослав Пенев, както и към друг преминал в другия лагер - Стойчо Младенов, който не беше на стадиона.

Двубоят започна по-добре за гостуващия тим. С бързи контри по крилата Георги Русев и компания създадоха много грижи на отбраната в червено. При най-чистата възможност за цялото полувреме, Русев овладя след грешка на Мено Кох и с нещо между прехвърлящ удар и пас, топката стигна до Бастунов, който на метър пред голлинията не я уцели добре.

От средата на полувремето ЦСКА-София пое юздите на мача. Гарсес излезе на чиста позиция, но вместо да стреля, опита прострелен пас към Назон, който не успя за засече. Имаше и разбърквания пред Даниел Наумов. 

И след почивката ЦСКА 1948 започна по-добре. Като смяна влезе новото попълнение Радослав Кирилов, привлечен от "Славия" преди дни. Любопитно е, че той бе искан и от ЦСКА-София. В 51-ата националът надигра Турицов при ситуация "един на един" отляво и центрира на Ангел Бастунов, който прати топката зад Густаво Бусато.

Студен душ на Армията, но публиката продължи да подкрепя домакините, които тръгнаха на щурм. След няколко удара и мелета, Бамба изскочи на отлична позиция пред Наумов, който спаси. Последва и опит на много активния норвежки халф Линдсет.

В 75-ата "червените" като по чудо не изравниха - чрез Назон и Юга. Стигна се обаче до разглеждане на ВАР заради игра с ръка на Елитон и съдията Радослав Гидженов отсъди 11-метров удар. Иван Турицов хладнокръвно вкара за 1:1.

Веднага след това Радослав Кирилов едва не върна аванса на гостите. За няколко минути ситуациите се сменяха една след друга пред двете врати - това бяха и най-качествените във футболно отношение минути в двубоя.

Психологически обаче мачът вече вървеше за ЦСКА-София, подкрепян още по-бурно от феновете си. Нови статични положения принудиха Наумов да се намесва. Така се стигна до 87-ата минута, в която Де Нойер - необезпокояван от играчите на ЦСКА 1948 пред пеналта, заби пирона на спора.

Тимът на Любослав Пенев остава лидер със 17 точки, но "Лудогорец" и ЦСКА-София са с по 2 по-малко и с по 16 т.

"Лудогорец" взе трите точки във Варна

На един от трудните терени в българския футбол, "Лудогорец" спечели друг интригуващ и оказал се зрелищен двубой - 3:2 над "Черно море". Кирил Десподов откри от свободен удар във 2-ата минута, а в 45-ата Беншаа изравни.

Тисара вкара втори гол за гостите още в 48-ата, а в 67-ата Текпетей бе точен за 3:1. В 76-ата Сердюк намали от дузпа.

ЦСКА-София намери заместник на Георги Йомов

ЦСКА-София ще подпише договор с 22-годишния южноамериканец Марселино Кареасо, съобщи колумбийският журналист Пипе Сиера, цитиран от БТА.

Очаква се крилото да пътува за София до часове за медицински прегледи и подпис с "червените". Българският клуб е постигнал споразумение с настоящия отбор на играча "Онсе Калдас".

Кареасо има колумбийско и венецуелско гражданство. На крилото се залага да замени Георги Йомов, който беше уличен в употреба на допинг и се очаква да бъде санкциониран за дълъг период от време.