Григор Димитров ще играе на турнира "София оупън" в зала "Арена армеец" (25 септември - 2 октомври), съобщиха организаторите. Това е голяма изненада. 

Първата ни ракета участва в надпреварата само веднъж - през 2017 г., когато я спечели, а това бе и най-успешният му сезон, завършил с триумф на финалите на ATP в Лондон. След това Димитров няколко пъти се размина с турнира от ATP 250, като в някои случаи показваше нежелание заради разногласия с БФ по тенис.

Попречиха му също така контузии, променени графици...

"Много съм развълнуван, че отново ще играя у дома и съм щастлив, че ще участвам на "София оупън", казва Григор в изявление. - Пазя невероятни спомени и страхотни емоции от 2017 година.

Да усещам тази толкова силна подкрепа на вас - българските фенове, беше много вълнуващо. Самото излизане на корта пред пълната зала е неописуемо изживяване и спомен за цял живот. Прекрасно е, че ще го изживеем отново. Очаквам с нетърпение да ви видя в "Арена армеец". Ще се видим скоро."

По предложение на Григор Димитров, който сега се готви за US Open, и в интерес на българските фенове, които искат да го гледат на живо в битката да спечели отново турнира на родна земя, промоционалната оферта за 20% намаление на билетите за "София оупън" ще бъде удължена с още два дни - до полунощ на 30 август.

Билетите ще са на редовна цена от 31 август. Та са в продажба - онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

"София оупън" отново се превръща в един от най-силните турнири от серията ATP 250. В надпреварата ще играе двукратният шампион Яник Синер (№13 в света), който ще опита да грабне титлата за трета поредна година.

Днес стана ясно, че в столицата ни ще играе полякът Хуберт Хуркач, който до момента е най-предно ранкираният тенисист на турнира - №10.

Участието си заяви отново Гаел Монфис. В България пристига и носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка, както и Пабло Кареньо Буста, шампионът от последния "Мастърс" в Монреал и актуален номер 14 в света.

В София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето (освен Синер) и актуален член на топ 30 в света - Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург.