ФСБ публикува видеозапис с украинския гражданин Богдан Циганенко, който според спецслужбата е помогнал на Наталия Вовк при организацията на убийството на журналистката Даря Дугина, предаде РБК.

От службата изтъкват, че той е "член на украинска подривна и терористична група". Циганенко предоставил фалшиви регистрационни номера и документи на украинската гражданка Наталия Вовк, която ФСБ определи като извършител на убийството, и "заедно с Вовк е сглобил" бомбата.

"Убийството на Дугина заедно с Вовк е подготвено в Москва от друг член на украинска диверсионна и терористична група - украинския гражданин Богдан Петрович Циганенко, роден през 1978 г., който е пристигнал в Русия транзитно през Естония на 30 юли 2022 г. и е напуснал руската територия ден преди да извърши бомбения атентат срещу Дугина", съобщиха от пресслужбата на ФСБ.

Според ФСБ Циганенко помогнал на заподозряната за убийството, като й предоставил "подправени регистрационни табели и документи на името на реална гражданка на Република Казахстан Юлия Зайко и заедно с Вовк са сглобили самоделно взривно устройство в нает гараж в югозападната част на Москва."