Снощи е убита общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, има и задържан. Това съобщиха от полицията в Пазарджик. Извършителят е 73-годишен мъж, който е подал сигнал за престъплението и е направил самопризнания.

Снощи на тел. 112 той е заявил, че собственоръчно е убил жертвата в дома й. Посочил е и къщата, в която е извършено престъплението. 

Според кмета на града Костадин Коев, цитиран от бТВ, въпросният мъж се казва Минчо Столарски и е бил на гости на Каферинова. 

Жертвата е познавала похитителя си от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала.

Екатерина Каферинова е била удушена. Самата тя е много популярна във Велинград, но през годините е била обект на няколко посегателства.

Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство, съобщава Нова тв. Каферинова е на 72 години.

Тя е и общинският съветник с най-дълъг стаж в местния парламент, където е неизменно от 1995 г., а в периода 1995-1999 г. бе и негов председател. Каферинова е и несменяем земеделски лидер в общината, както и дългогодишен член на управителните органи на БЗНС-Народен съюз, ЗНС и Народен съюз. Бизнес дейността ѝ е свързана с минералния плаж “Каферинова” до Градския стадион, съобщава БНТ.

Извършителят пък е брат на собственика на известен хотел в града.