За втори път този сезон "Манчестър Сити" и "Ливърпул" сътвориха зрелищно равенство 2:2 и оставиха отворена интригата за титлата в Англия. Разликата на върха остана една точка в полза на "гражданите".

Сблъсъкът между първите два отбора във Висшата лига оправда очакванията, като приличаше на битка между велики боксьори в тежка категория - някоя от класиките.

Равенството прекъсна серията на "Ливърпул" от десет поредни шампионатни победи. Тимът преследва четири купи този сезон, като дотук взе една. 

На пълния стадион "Етихад" в Манчестър домакините първи стигнаха до попадение. Кевин де Бройне откри резултата с удар и помощ от рикошет в крака на Жоел Матип.

"Ливърпул" бързо изравни - още в 13-ата минута чрез Диого Жота, който получи пас от Трент Александър-Арнолд и успя да промуши топката под плонжа на Едерсон.

В 30-ата минута отлична акция на Жоао Кансело завърши с подаване към Де Бройне, който стреля на сантиметри от лявата греда.

Габриел Жезус изведе шампионите още веднъж напред в 37-ата минута. Бразилецът бе изведен от Кансело и с удар под гредата не остави шансове на Алисон.

"Ливърпул" пак отвърна бързо, макар и след почивката, с точно попадение на Садио Мане. А равенството 2:2 се запази до края, като и двата отбора имаха възможности за трето попадение.

Гол на Рахим Стърлин не беше зачетен заради засада. В последните минути двата отбора намалиха темпото и предпочетоха да не рискуват. 

Все пак "Сити" можеше да стигне до трите точки в добавеното време, когато Де Бройне даде великолепен извеждащ пас за Рияд Марез, но алжирецът прехвърли вратата.