България приключи Европейското първенство по борба в Будапеща с 10 медала при жените и мъжете - 2 златни, 4 сребърни и 4 бронзови, като зае четвъртото място в общото класиране след Турция, Азербайджан и Грузия.

Това е най-доброто постижение от години насам.

Кирил Милов спечели титлата до 97 кг в класическия стил. Това е първо злато за 25-годишния българин, който има в кариерата си сребърни медали както от европейско, така и от световно първенство.

Във финала Милов победи финландеца Арви Саволайнен с 4:1.

Милов започна по-пасивно срещата, което бе тактически прийом от негова страна. Това даде първата точка в срещата на Саволайнен, който обаче не успя да се възползва от партера, в който бе българският състезател.

Веднага след началото на втората част Милов избута съперника си от тепиха за 1:1. Това му даде предимство, а малко след това финландецът на свой ред бе поставен в поза партер. Тук дойде голямата разлика за Милов, който успя да превърти съперника си и да заслужи още три точки, а с тях и победата.

Едмонд Назарян, син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, спечели сребърен медал.

Във финала в категория до 60 кг в класическия стил 20-годишният Назарян отстъпи с 0:5 на турчина Керем Камал. Така той не успя да спечели второ европейско злато след това, което взе през 2020 г. в Рим в кат. до 57 кг.

В спора за отличието Назарян бе надигран напълно от много техничния и по-опитен съперник.