Женското "Ел класико" между "Барселона" и "Реал" (Мадрид) - 5:2, счупи всички рекорди по посещаемост на мач между женски отбори.

91 553 зрители са били на трибуните на "Камп ноу" в четвъртфиналния реванш на Шампионската лига и с общ резултат 8:3 е на полуфинал. 

Новият стандарт остави в историята предишните две постижения за присъствие на двубой между дами. Преди две години - отново в Шампионската лига, на стадион "Уанда Метрополитано" домакините от "Атлетико" (Мадрид) победиха с 2:0 "Барселона" пред 60 739 души.

На ниво национални отбори най-посетената среща беше финалът на женското Световно първенство през 1999 г. между САЩ и Китай, когато 90 195 зрители изпълниха стадион "Роуз боул" в Пасадена, Калифорния.

"Барселона" проведе сериозна рекламна кампания в града и сред членовете на клуба от януари насам, за да бъдат изкупени всички билети за мача снощи. И всичките 99 хиляди билета бяха продадени.

Въпреки това имаше опасения, че рекордът няма да бъде счупен, тъй като през целия ден в Каталуния валеше дъжд и в началото на срещата едва половината от капацитета беше запълнен. Но с напредването на мача все повече места се заемаха, стадионът се пълнеше и феновете създадоха наистина невероятна атмосфера.

Барса спечели първата среща с 3:1 в Мадрид. В своя дом поведе още в 8-ата минута, удвои, гостите обърнаха резултата, което завърза интрига. След почивката обаче каталунките на свой ред направиха бърз обрат и до края запалянковците запалянковците и отбора изживяха поредна паметна нощ на "Камп Ноу".

"Без думи съм! Мечтата се превърна в реалност. Единственият отговор, който мога да дам, е че ще работим, за да бъдем по-добри и да създадем нов спектакъл. Беше толкова наелектризиращо, че седмици няма да мога да се отърся. Надявам се, че все повече момичета ще усещат магията на футбола", заяви звездата Путеяс, авторка на един от головете след края на срещата.

Преди дни "Барселона" записа паметна победа над вечния си съперник и при силния пол - 4:0 на "Бернабеу" в Мадрид.