"Ако правителството не се справи с казуса „Гешев”, Гешев ще се справи с правителството. Според мен вървим към втория вариант. Минаха 100 дни, а не виждаме напредък. Така наречената съдебна реформа е там откъдето тръгна." Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България” Антон Кутев.

Бившият говорител на служебното правителство цитира и президента Радев – „Корупцията не се бори във фейсбук".

Не съм убеден, че в рамките на тази коалиция могат да бъдат решени проблемите със съдебната реформа. Нищо не се прави. Според мен има противоречия в коалицията. Не виждам как ще стане смяната на Гешев, заяви Кутев.

Според него не може по този начин публично да се арестува бивш министър-председател. За мен това беше проблем. Но напълно разбирам защо го направиха и ги оправдавам – когато години наред прокуратурата се прави, че не забелязва ключовите дела, не може да ти излезе ключов бизнесмен, независимо с колко дела е, да каже, че е дал 60 милиона и никой да не го разпита, коментира Кутев.

Според него именно за това вътрешният министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков се опитват да заобиколят поп някакъв начин прокуратурата, което обаче не било възможно по Конституцията. Затова всичко това изглежда абсурдно и смешно, каза Кутев.

По думите му Европейската прокуратура няма тези правомощия, за които в момента се говори. Смятам, че Лаура Кьовеши ще има проблем в Европейския парламент заради тези си действия, каза Кутев. Радвам се, че Европейската прокуратура се заема с това. Едно от първите предложения, които сме правили от БСП при създаването на Европейската прокуратура, беше тя да разследва не само европейски средства, а и бюджетни. За мен е важно какво ще направи Кьовеши. Но за съжаление смятам, че тя ще има проблеми с ЕНП заради правомощията си, каза Кутев.