Сутрешният блок  на бТВ “Тази сутрин“, който се излъчва през седмицата, ще бъде с един основен водещ. Златимир Йочев ще продължи да представя най-актуалните теми за деня и да посреща гостите в предаването, a Биляна Гавазова се оттегля от телевизионните си изяви.

Това съобщиха в неделя от телевизията, след като другата водеща отсъства повече от три седмици от ефир.

През последните три седмици Гавазова първо е била в планиран отпуск, а след това е останала вкъщи заради положителен тест за коронавирус.

Според официалното съобщение "след близо 11 успешни години журналистката се разделя с бТВ Media Group по собствено желание".

„Гордея се с това, което постигнахме с всички колеги и че бях част от най-силния новинарски екип в ефира. Благодарна съм за натрупания опит, уроците, приятелствата и успехите. Сега е време за творческа почивка и да помисля за бъдещи проекти“, казва Биляна Гавазова в последния ден като част от нюзрума на телевизията.

Биляна е в медията от 2011 г. , започва като репортер в „Новини и актуални предавания“, била е и водещ на сутрешните и обедни новини на медията. През 2014 г. става едно от лицата на предаването „Тази сутрин” и е част от екипа в продължение на близо 6 години. Тя е и основен автор и водещ на рубриката "Чети етикета".

„От името на целия екип благодаря на Биляна за отличната ѝ работа и нейния безспорен принос за бТВ Новините като нюзрума с лидерска позиция на телевизионния пазар в страната“, е цитиран Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт"..

„Работили сме по много теми като част от новинарския екип на медията. Заедно бяхме водещи и на сутрешния блок. Не е лесно да се разделим с толкова опитен и усмихнат колега, но уважаваме решението ѝ и пожелаваме късмет и успех в бъдещите начинания!”, допълва Хекимян.