Съпругът на пиарката Севделина Арнаудова разказа за БТВ, че полицията се появила в дома им по време на вечеря. Според Делян Димитров униформените казали, че извършват обиск, който търси информация за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Васил Божков.

„Помолих да ми дадат някакъв официален документ. Казаха ми, че нямат. Бяха около 10 човека, влезнаха вкъщи и пред детето ми започнаха да правят обиск“, каза още Димитров.

„Най-много ме боли, че трябваше да успокоявам детето, че не сме престъпници. То започна да плаче и да бяга. Иззеха телефони, стари наши телефони, както и телефонът на съпругата ми. Командировъчни заповеди, някакви флашки“, допълни съпругът на Арнаудова.

По думите му Арнаудова е задържана за 24 часа.

Съпругът ѝ заяви, че органите на реда са претърсили само служебния му автомобил. Слязоха, снимаха номера и го пратиха. След няколко минути излезе информация, че е намерен джип на „Аркад” в дома на Севдалина Аранудова, обясни Димитров.

И самият той потвърди, че джипът е на фирмата, строила „Балкански поток”, и уточни по какъв начин се е озовал у него.

"Когато приключи проектът, те ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, за да ги ползваме. Както дадоха на нас джипове и пикапи за районите в страната. Така и дадоха на Министерството на екологията и на Агенцията по горите. Дали са ни да ги ползваме", подчерта той.

Обяснението му обаче е меко казано странно, на фона на работата му и на фона на начина, по който "Аркад" спечели поръчката за строителството. Всъщност мъжът на Севдалина Арнаудова не е в частния сектор, а служител на държавната "Булгартрансгаз" - тази, които притежава проекта. Димитров бе преназначен в борда на фирмата през април на миналата година, малко преди ГЕРБ да изгубят властта. 

Така днес става ясно, че служител на "Булгартрансгаз" - избрала "Аркад" да строи потока за 3 млрд. лв., днес управлява луксозен джип, собственост на фирмата. А как поръчката бе спечелена - историята на"прозрачната процедура" по обществената поръчка е прелюбопитна - накратко първо за строител бе избран "Аркад", но впоследствие държавното дружество "Булгартрансгаз" се опита да подмени това решение и да подпише набързо договор с класирания на второ място консорциум "Газово развитие и разширение в България". В него има и руско участие - чрез фирмата „Комплишънс Дивелъпмънт С.А.Р.Л. - клон България", която е свързана с руската компания за производство на тръби "Трубная металлургическая компания" (ТМК) на Дмитрий Пумпянски. 

Съдът обаче отказа на "Булгаргаз" да подпише договор, а КЗК спря решението за подмяна на изпълнителя. Последва делото във ВАС от "руския" консорциум. Именно "Комплишъс Дивелъпмънт" - тази компания от консорциума е решила - не е ясно кога точно, да се оттегли от жалбата, на което основание съдът прекрати делото. Така изведнъж "Аркад" отново влязоха в играта и поеха трасето, вече с партньорство на руската фирма. После стана ясно, че по трасето работят отново руски компании, макар "Аркад" да е саудитски консорциум.