Още един българин с фамилията Йорданов ще играе в португалския гранд "Спортинг" (Лисабон), съобщава вестник "Рекорд", цитиран от БТА.

Това е Рикардо Йорданов, 14-годишен, дясно крило. Той подписа стипендиантски договор с "лъвовете". Младият талант пристигна в школата на "Спортинг" през сезон 2019/2020 г. 

Йорданов е име с история в "Спортинг". Макар че синът на майка българка и баща португалец няма никакво родство с легендата Ивайло Йорданов. Ивайло, един от героите на България в тима на Четвъртите в света, прекара на стадион "Жозе Алваладе" 10 сезона (1991-2001 г.). В определени моменти носеше и капитанската лента.

"Много съм горд и щастлив, че "Спортинг" ми гласува доверие. Ще продължа да давам всичко от себе си, за да помагам на клуба и в същото време ще гледам да се наслаждавам на терена", каза футболистът пред Sporting TV. - Аз съм бърз, повратлив и винаги работя за отбора."

Младият атакуващ играч стартира кариерата в родното си градче Баияо, намиращо се на около 50 км източно от Порто. След това е привлечен в Пеняфиел, а оттам е взет в сателитната школа на "Спортинг" (Лисабон) за северната част на страната. Там отново показва качествата си, което кара шефовете на клуба да го привлекат в основната академия на клуба в Лисабон.

"Според много хора младият българин, роден на 11 март 2008 г., напомня стила на крилото на мъжкия отбор Пабло Сарабия.

За Рикардо Йорданов треньорите твърдят, че освен рязък старт и бързина, има и добър завършващ удар. Всички тези предпоставки, плюс усърдни тренировки, могат да му гарантират бъдещето на голяма звезда", пише още вестник "Рекорд".