Бойко Рашков бе най-споменаваното име в българския парламент днес, 22 юли. И не само там. Това стана покрай желанието на “Продължаваме промяната” министърът на вътрешните работи да бъде избран за шеф на КПКОНПИ.

Целият ден в НС това бе темата, покрай дебати за приемане на процедурни правила за избора.

Опозицията, най-вече в лицето на ГЕРБ, иронизираха кадидатурата на Рашков (без още официално да има такава), сравниха го с Николае Чаушеско, нарекоха го инквизитор…

В същото време лидерката на БСП Корнелия Нинова, постави условие към формациите, с които преговаря за правителство - да очертаят времеви хоризонт докога левицата може да държи мандата. И оказа се - разбрали са се оптималният срок за това да е до 15 август. И днес пролича, че процесът върви трудно.

Украйна подписа днес с Турция в Истанбул дълго договаряната сделка, която трябва да освободи износа на украинско зърно през Азовско и Черно море, предаде украинският информационен сайт НВ. Очаква се същото да направи и Русия. 

Германската държава обяви спасителния си план за енергийната криза. Берлин ще подкрепи енергийния концерн „Унипер“, като за известен период влезе с участие на федерацията във фирмата. Мерките бяха обявени от канцлера Олаф Шолц.

А Си Ен Ен показа, че дроновете "Орлан", които Русия използва във войната с Украйна, са пълни със западно и японско оборудване - американско, японско, френско и т.н., и т.н.