"Барселона" не може да привлича нови футболисти в следващите два трансферни прозореца - предстоящият зимен и през лятото на 2015 г. На "Камп Ноу" ще могат да вземат нови играчи от 1 януари 2016 г.

Това е окончателното решение на Спортния арбитражен съд, който отхвърли жалбата на каталунците след шокиращото наказание на дисциплинарната комисия на ФИФА отпреди няколко месеца. Санкцията е заради "груби нарушения на правилата за привличане на чуждестранни футболисти под 18 години". Клубът понася и глоба от 370 000 евро.

Първата забрана бе спусната още през пролетта, но бързо вдигната, тъй като беше преценено, че по казуса са необходими нови доказателства. Така Барса се възползва и през лятото се снабди с неколцина играчи, сред които и най-скъпият за 2014-а - Луис Суарес, за когото са броени 81 милиона евро на "Ливърпул". После ФИФА удари отново, каталунците обжалваха и случаят стигна до Лозана. Спортните магистрати там зашлевиха звучен шамар на гранда - твърди се, че са налице доказателства и свидетелски показания, че в няколко случая не са спазени правилата при привличането на юноши от различни точки на света.

За цяла година "Барселона" има право на изходящи трансфери, но не и на входящи. Може да си връща преотстъпени състезатели, а също така да подновява изтичащи договори и да ползва момчета от школата.