“Ботев” (Пловдив) и кипърският “Апоел” (Никозия) завършиха 0:0 в първия мач от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на ст. “Васил Левски”.

Двубоят не предложи зрелище. Чисти голови ситуации почти липсваха - най-интересните положения и пред двете врати дойдоха от далечни удари и статични положения. По-чистите бяха за “жълто-черните”.

Остана впечатлението, че “Ботев” подходи твърде респектиращо към кипърския си съперник. Първото полувреме предложи по-интересни атаки, а през второто съперниците отпаднаха физически и доиграха срещата предпазливо.

Реваншът е идната седмица в Никозия - на 28 юли он 20 часа.

Вратарят на “канарчетата” Хадайет Ханкич бе тестван с удари от средно и далечно разстояние.

В края на първата част “Ботев” (Пловдив) получи два изгодни шанса да открие резултата. В 41-ата минута защитник на гостите сбърка с паса си назад към своя вратар, Мохамед Брахими се възползва и излезе сам срещу Белец, успя да го финтира, но си поведе дълго топката и тя напусна очертанията на терена в аут. 

Четири минути по-късно Емануел Току си изработи втора възможност. Ганайският халф се пребори с бранител на тима от Никозия и се озова очи в очи с вратаря на гостите, но ударът му с десния крак премина над напречната греда.

През втората част такива ситуации нямаше.

Преди мача имаше сбиване между фенове на двата отбора. Задържани са общо 26 запалянковци. Седмина са от агитката на гостуващия отбор, като в един от тях са  открити наркотици, двама са били без документи, а 19 са почитатели на "Ботев", обяви МВР.