"Лудогорец" надви "Левски" в мач от 23-ия кръг на Първа лига - 2:1 в Разград с гол в 90-ата минута Пиерос Сотириу. Победата дава огромно предимство на "орлите" в битката за титлата - те вече са с 8 точки аванс пред втория ЦСКА-София след равенството му вчера с "Царско село".

Шампионите не блеснаха, а до почивката губеха не само в резултата, също и тактически, но пак взеха трите точки.

"Сините" направиха добър мач в Разград, те поведоха чрез Билал Бари в 20-ата минута, а в 62-ата Алекс Сантана изравни. В 65-ата контузилият се Николай Михайлов бе заменен от 17-годишния Пламен Андреев, който отрази опасен удар, а при гола на Сотириу нямаше как да реагира.

"Левски" е пети и все още не си е гарантирал място в топ 6, седмият "Локомотив" (Пловдив), който по-рано днес измъкна 2:0 от осмия "Берое", е само на две точки три кръга преди края на първата фаза.

"Лудогорец" и "Левски" скоро ще играят два полуфинала за Купата, и евентуално още два в топ 6.

Гостите започнаха много агресивно в Разград, подкрепяни от солидна агитка. Това може би изненада "зелените", които започнаха с голова възможност, но след това атаките им бяха доста предсказуеми и монотонни. 

Обратно - тимът на Станимир Стоилов използваше малкото възможности да притеснява опонента си. И оползотвори такава в 20-ата, когато Хосе Кордоба се включи в атака и центрира отлично на Билал Бари - 1:0. До края на полувремето "Лудогорец" създаде положения, но играта му не спореше, а съперникът се представи силно тактически, действаше с увереност.

След почивката домакините натиснаха, по-активно започнаха да движат топката и да използват фланговете. След такава акция отдясно "Левски" се пропука и включилият се напред Алекс Сантана изравни. Малко преди това Николай Михайлов се контузи и в 65-ата бе заменен от младока Андреев.

"Сините" отвърнаха и в дълги моменти след изравняването се играеше пред Серджио Пат. Изглеждаше, че мачът върви към равенство, което нямаше да е незаслужено. Играта се накъса, чисти голови положения липсваха. 

В 90-ата Кирил Десподов центрира за пореден път - от корнер в случая, и Сотириу едва докосна топката, но достатъчно, за да отбележи. В края "Левски" осъществи щурм, който не донесе успех.

Шампионска победа за "Лудогорец". Мачът ще се запомни и с отличното съдиийство на Георги Кабаков.