Днес стартираха консултациите между БСП и ПП за сформиране на кабинет. Най-голямата партия е поставила на мандатоносителя две условия - мандатът да се държи до приемането на антикорупционния закон и до назначаването на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за председател на комисията. Тук възниква сериозно препятствие - ИТН смята внесения от ПП проект за антикорупционната комисия за несъвършен. Партията на Слави Трифонов се обяви и против номинацията на Рашков, като някои съображения в тази посока имат и от ДБ. 

Върховният административен съд възстанови дейността на Евролаб 2011 на граничния пункт "Капитан Андреево" като оператор по товаро-разтоварна дейност. Причината е "незаконосъобразни действия на БАБХ". Лабораторията, която бе обявена от политиците за корупционна дупка и дори настана скандал, че е предлагала подкуп, е атакувала и пред Хасковския административен съд, и пред АС-София град различните заповеди на агенцията по храните.

Премиерът на Северна Македония заяви днес, че страната му няма открити проблеми с никой от съседите си. Но обеща да работи "за преодоляване на предизвикателствата" в отношенията с тях и да "подобрява добросъседските отношения" възоснова на договорите с България и Гърция. Той говорѝ на първата междуправителствена конференция, която подготвя започването на присъединителни преговори на страната му с ЕС. А интерпретацията на думите му оставяме на Вас.

Северна Корея може да изпрати работници в две контролирани от Русия територии в Източна Украйна. Руският посланик в Пхенян заяви, че "висококвалифицирани и трудолюбиви корейски строители, които са способни да работят в най-трудните условия, биха могли да ни помогнат да възстановим нашите социални, инфраструктурни и индустриални съоръжения". Според Дмитро Кулеба Москва е доказала, че "няма повече съюзници в света, освен страни, които зависят от нея финансово и политически".

Спортното министерство на Русия обяви планове за създаване на "единен шампионат за отбори от Крим и приятелските републики", съобщи Russia Today. В първенството ще участват отбори от Донецка и Луганска народни републики, Херсон, Запорожие, Крим, а също така от Абхазия и Южна Осетия, както и тимове от университети на Руската федерация. Шампионатът вече е планиран за март-ноември 2023 г.