“Барселона” не успя да победи "Галатасарай" у дома в първи осминафинал от Лига Европа - 0:0. Основна заслуга за нулевото равенство има преотстъпеният от каталунците вратар Иняки Пеня, който спаси турския тим с няколко отлични намеси.

Пеня е от Аликанте, но е кадър на академията на Барса. Веднъж и гредата помогна на гостите след удар на Френки де Йонг през второто полувреме.

Истинско шоу предложиха "Аталанта" и "Байер" (Леверкузен) в един от най-интересните осминафинали в турнира. Бергамаските спечелиха с 3:2 и интригата за реванша остава.

"Глазгоу Рейнджърс" вече мисли за жребия за четвъртфиналите след убедителна победа с 3:0 в първия мач срещу "Цървена Звезда". Таверние от дузпа и Морелос направиха 2:0 още во 15-ата минута, а Балогун оформи крайното 3:0 след почивката.

Срещата можеше да развие и по друг начин, ако Александър Катай беше вкарал от дузпа за "Звезда", а два негови гола бяха отменени заради засади.

Първи осминафинали в турнира по футбол Лига Европа:

“Севиля” - “Уест Хем” 1:0
“Аталанта” - “Байер” (Леверкузен) 3:2
“Барселона” - “Галатасарай” 0:0
“Брага” (Португалия) - “Монако” 2:0
“Рейнджърс” - “Цървена звезда) 3:0
“РБ Лайпциг” - “Спартак” (Москва), отменен, германският отбор продължава
“Бетис” - “Айнтрахт” (Франкфурт) 1:2
“Порто” - “Лион” 0:1

Реваншите са на 17 март.

Лига на конференциите

ПСВ "Айндховен" и "Копенхаген" сътвориха запомнящ се голов трилър в първи осминафинал от турнира Лига на конференциите. Срещата на „Филипс стейдиъм“ завърши 4:4, като през целия мач нидерландците бяха догонващи в резултата, но в крайна сметка стигнаха до равенството.

Датчаните водеха с 3:1 до почивката.

Съперникът на ЦСКА-София в групите на турнира - "Бодьо Глимт", взе минимален аванс у дома на осминафиналите след победа с 2:1 срещу АЗ "Алкмаар".

Норвежците стигнаха до победата с гол на Ола Солбакен от дузпа в добавеното време на мача.

Срещи от осминафиналите в Лигата на конференциите:

ПАОК (Солун) - “Гент” (Белгия) 1:0
“Витес” - “Рома” 0:1
“Славия” (Прага) - ЛАСК (Линц) 4:1
“Партизан” (Белград) - “Фейенорд” 2:5
ПСВ “Айндховен” - “Копенхаген” 4:4
“Бодьо Глимт” (Норвегия) - АЗ “Алкмаар” 2:1
“Олимпик” (Марсилия) - “Базел” 2:1
“Лестър” - “Рен” 2:0

Реваншите са на 17 март.